Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2013 05:15 - Алфа сирените на Четвъртата власт се завръщат
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1374 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.10.2013 10:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вълкът е изключително социално животно. Членовете на глутницата винаги са подредени в строга йерархия, а вида продължават намиращите се на нейния връх алфа-вълчица или алфа-вълк. Така малките вълчета винаги са поколение на силни родители. През размножителния период на вълците право да се възпроизвежда има само главната двойка вълци - така наречените алфа-вълк и алфа-вълчица. Иначе гората щеше да е пълна с вълци, както градът (София и другаде) - пълен с бездомни кучета.

Вълците, като много социални животни, се събират на глутници, за да ловуват, въпреки историите за вълци-единаци...


Не, това не е по Оруел - за животинските ферми!
Не става дума и за алфа екземплярите в животинския свят.

Става дума за човеци ...

И така... думата е за алфа сирените на ... Четвъртата власт

Иван Бакалов    написа статията:

«Защо чак сега се събудиха германците за медиите у нас? Гочева и Блъсков пак блестят

2 Октомври 2013

image

Посланик Матиас Хьопфнер. Снимка: Личен архив

Фондация „Конрад Аденауер” организира конференция за свободата в българските медии, на която германският посланик Матиас Хьопфнер им направи унищожителна критика.
А български издатели на вестници, на които не се знае реалният собственик, се изказаха, че не се знаело кой седи зад един или друг сайт. Да се смееш ли, да плачеш ли.

Посланикът Хьопфнер говори за непрозрачна собственост, концентриране на собствеността в малко ръце, за олигархични кръгове, за това, че свободата се е изродила в слободия, демокрацията била застрашена и т. н. Припомни, че от 37-о място по свобода на словото България е слязла на 87-о място в класацията на Репортери без граници.
Мдааа. Нерадостно.
Но нещо не е наред.

Фондация „Конрад Аденауер”, заедно с фондация „Ханс Зайдел” е тази, която финансира и подкрепя и до днес Бойко Борисов и ГЕРБ. Посланикът Матиас Хьопфнер е тук от 2009 г. и е свидетел на всичко това, което обясни. Той беше тук, когато медиите на Пеевски обслужваха безогледно Борисов и очерняха с клевети политическите му противници. Беше тук, когато Борисов и споменатата от него олигархия мачкаше медии и журналисти. И си мълча. Проговори чак, когато един от вестниците на Пеевски – „Монитор” – съкрати някакви неудобни неща от негово интервю. Дори не толкова скандални, колкото казаните сега.

Сега обаче германският посланик се е разприказвал като обвинител. Той  се прояви и като критик на правителството, заедно с френския посланик. Няма лошо, нека (макар че, ако двамата бяха в Италия, не биха се осмелили да кажат нещо за Берлускони). Ама защо той не забеляза, че и при предишното правителство нещо имаше кофти работи? При предишното правителство същите тези медии бяха още по-несвободни. Няма спор по този въпрос.
Не прилича ли цялата тая дандания на политическа партизанщина? И в Германия леви и десни партии се ритат по кокалчетата. И тия къчове се пренесоха и у нас.

Какво обаче отговориха на посланика някои български т. нар. издатели?

Гочева, която не вижда гредата в окото си

Венелина Гочева, шеф на медийната група „Труд” и „24 часа”, съзря опасност в сайтовете, защото имали неясната собственост. „Ние не знаем кой седи зад един или друг сайт”, каза тя. Ех!

 

image 

Венелина Гочева. Снимка: Булфото

А знаем ли кой седи за нея? Кой купи вестниците „Труд” и „24 часа”, цялата издателска група с още няколко вестника и списания? И досега не е известно. Издателското дружество е собственост на нея и на още … две адвокатски кантори. Няма наивник, който ще повярва, че собственикът е Гочева. А самата тя в момента е като върховен цензор на всичките тези издания, като следи всички страници на 5 вестника и спира материали.
Но повдига въпроса за сайтовете. Ето, например сайтът
e-vestnik я дразни, пише нелицеприятни неща за нея. Със сигурност има нещо съмнително в него, а? Кой седи зад тоя сайт? Това се вика да не виждаш гредата в собственото си око, а да търсиш сламка в окото на другия.
А може ли един сайт с 2-ма души да се сравнява с медийна група с 5 вестника и няколко списания, барабар с техните онлайн издания? Като мощ, като разходи, като персонал. Та сайтовете й били криви на нея. И същото казва и издателят от конкурентния й издателски съюз Запрянов. Той се изказва в същия дух за сайтовете.
Всичките те, и в двата издателски съюза, са много по-неясни. И най-добре, ако ще отворят дума за медийната собственост, да почнат от себе си.
Да, има сайтове с неясно притежание и подставени лица. Но след като има такива вестници и телевизии, кой очаква нещо друго за сайтове?

 

Я, Блъсков бил независим, германците виновни

Черешката на тортата на тази медийна дискусия постави Петьо Блъсков, знаменитият издател на поредния си знаменит вестник „Репортер”.

 

image 

Петьо Блъсков. Снимка: Булфото

След като продаде вестниците „Телеграф” и „Монитор” на Пеевски, Блъсков се опита да се изкъпе в същата вода и издаваше последователно и неуспешно „Поглед”, „Новините днес”, „Република”, все на дъмпингови цени. Но последователно ги закриваше, оставяйки дългове и неплатени заплати на този и на онзи. Сега издава в. „Репортер” и заяви със самочувствие на вестникар, който е изобретил свободния печат в България: “През 97-ма германският концерн ВАЦ превзе българската преса и внесе един бацил на блюдолизничество“. Това според него е причина за бедите в медиите у нас. Германците виновни. Човекът, който им продаде вестниците, е именно той. Покрай него купиха и конкурента му Тошев. Но германците не са им казвали какво да пишат – нито на Блъсков, нито на Тошев. Блъсков избяга от тях и започна наново с вестници. Те ли бяха примерът за независимост?

Колкото и да се мъчат, нито Тошев, нито Блъсков ще останат като пример на независими журналисти и издатели. В случая с българските медии те двамата не са жертви, а са част проблема. Те го създаваха години наред. Те произвеждаха журналисти слуги и обслужваха едно или друго правителство. И Пеевски разви техния опит на нови висоти.
 За да плаче сега германският посланик с крокодилски сълзи. Щеше дасега предизвика повече уважение, ако беше направил сегашните си излияния по времето, когато Пеевски беше част от управлението на Борисов.

Не дават най-добрия пример за демокрация и медийна свобода нито посланикът, нито фондация „Конрад Аденауер”. Нито Дойче Веле.»

И колко е прав автора:

"Те произвеждаха журналисти слуги и обслужваха едно или друго правителство. И Пеевски разви техния опит на нови висоти.
За да плаче сега германският посланик с крокодилски сълзи. Щеше да предизвика повече уважение, ако беше направил сегашните си излияния по времето, когато Пеевски беше част от управлението на Борисов.
"

През 2010 написах статията "Кой купува Труд и 24 часа?", където става дума за Венелина Гочева - алфа сирената на Бодо Хомбах, за "българската" медийнно-24часова вестникарска ферма, дала старт, на продължаващите вече 24 години процеси за тоталното опростачване (предимно от медиите - продажните юдео-масонски вестници и телевизии в България ... )

image 24 часапредлага алтернативни и антисиликонови решения за увеличаване на бюста

Тогава писах - Няма да се учудя, ако скоро този парцал на Венелина Гочева - алфа "сирената на Бодо Хомбах", публикува решения и за българските мъже  и юноши.
Представете си само - колко пъти по колко минути, като времетраене, бихте самите вие определили срока, за да се удвои мъжкото достойнство на всеки български мъж и да се достигнат, до вече обявените в други медии, размери на члена на Азис. 
imageВенелина Гочева обсъжда нещо в авторското предаване на Азис по ТВ2, вероятно пак за размери 
Но при условие, че не използвате като Гочева немски експерти, нито американски, нито индийски или еврейски експерти по самовнушение... Иначе ставате плагиати.

След това правим кастинг по бТв.
В журито - Венелина Гочева, Ани Салич и Слави Трифонов, като мъжки експерт ...
Стра-Оо-тно Бодо, стра-Ооо-тно Хомбах, стра-О-тно Гочева!...
Един такъв медиен плод на фантазията от алфа простаци би бил Върхът!
Гочевата идея за циците (изрезката по-горе) ще да е бледо копие за българските ейджъри.


Това не е и по анимационното приключение на "Lions Gate&Crest Animation" – „АЛФА И ОМЕГА”.

Това е по Венелина Гочева - алфа сирената на Бодо Хомбах тогава. И сега отново на някой пореден хомбаховец...

Автор
За Плевен Онлайн Портал:
д-р инж. Никола Тодоров, доцент

 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6465210
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!