Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2015 08:00 - Абе, вчера 8 май ли беше или май беше 9 май? И имало ли е в България фашизъм!?
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 670 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 10.05.2015 08:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
(или как идиоти си хортуват в 43-то НС)


В България не е имало фашизъм!?

image

Малоумния Петров: В България не е имало фашизъм!

Валери Жаблянов: Тогава от кого сме спасявали евреите?

Депутатите без малко не промениха историята и не записаха 8 май като ден на победата над хитлерофашистка Германия, вместо общопризнатата дата 9 май. Това предложи депутатът от ГЕРБ Методи Андреев и беше подкрепен от лидера на Реформаторския блок Радан Кънев по време на бурните дебати за текста на документа, който бе гласуван вчера във външната комисия.
Андреев се мотивира с факта, че Германия е подписала капитулацията си на 8 май, а на 9 май Сталин е подписал с Германия прекратяването на войната и в последствие – 5 години по-късно, един от бащите на Европейския съюз Робер Шуман е приел датата 9 май като начална за полагането на основите на общността, като по този начин е подал ръка на вече сформираната „империя”, според депутата от ГЕРБ. Народните представители отхвърлиха предложението му.

Както и вчера във външната комисия, и днес нито едно от предложенията на БСП – Лява България, АБВ, „Атака” и Велизар Енчев не бяха приети. За сметка на това депутатите си устроиха състезание по исторически знания, в които блеснаха и с доста бисери.

Мнозинството отхвърли предложението на АБВ в декларацията да не пише, че това е ден на капитулацията на фашистка Германия, а ден на победата. Отхвърли и искането на лидера на БСП Михаил Миков да осъди поругаването на антифашистки и военни паметници, което той нарече „мода, която мълчаливо се толерира от някои политици”. Заради това Янаки Стоилов обвини мнозинството, че подкрепя гаврата с паметта на загиналите и предупреди, че това може да се обърне в неочаквана посока.

Мощна разправия предизвика темата дали в България е имало фашизъм или не. Според Янаки Стоилов той не просто е съществувал, но има и сегашни измерения във вид на „събитията в Профсъюзния дом в Одеса, които са се превърнали в лице на онова, което човечеството е преживяла преди 70 години”.

Росен Петров обаче оспори съществуването на фашизма изобщо, като го нарече италиански терми, докато в останалите части на света имало хитлеризъм. „В България не е имало фашизъм, а сме били съюзници на Германия”, заяви Петров. И подробно разви тезата си, че именно българската царска армия е измила срама на България, включвайки се в последната фаза на Втората световна война към антихитлеристките сили.

„От кого сме спасявали евреите, щом не е имало фашизъм? Значи сме ги спасявали от нещо много добро и демократично”, отвърна Валери Жаблянов он БСП на Петров. „Днес е ден за обединение бе, хора, опомнете се”, призова Росен Петров, като каза, че никой не отрича нито отрязаните партизански глави, нито ястребинчетата, но пролятата кръв трябва да обединява, а не да разединява нацията.

Спор породи и руското песенно творчество. Както БЛИЦ съобщи, Росен Петров и Янаки Стоилов дълго спориха кога и за коя война е написана „Вставай страна огромная” и плавно преляха и към други песни като „Прощяние славянки” и „По долинам и по взгорьям”.

Страстите окончателно нажежи Радан Кънев, като каза, че ще се съгласи в декларацията да бъде призната ролята на българските антифашисти, ако се признаят и всички насилия от насилственото сваляне на царя и насилственото преименуване на българските турци до Кашинската гора, Варшавското въстание, избиването на горяните, Пражката пролет, Берлинското и унгарското въстания и „после да идете да си вземете парите от руското посолство”, завърши той. Това взриви Янаки Стоилов, който обвини Кънев, че вероятно той град кариерата си точнто по този начин и така лакейничи и угодничества. „Тези думи са позорни преди всичко за вас”, заключи левият депутат.
В крайна сметка народните представители приеха декларацията по случай 70-годишнината от капитулацията на Германия така, както я предложи мнозинството с подкрепата на ДПС. Ето пълният текст на документа:

Декларация
По повод 70 годишнината от капитулацията на нацистка Германия във Втората световна война
и по повод Деня на Европа

- като отбелязва 70 годишнината от капитулацията на 9 май 1945 г. на нацистка Германия във Втората световна война;

- като припомня декларацията на Робер Шуман от 9 май 1950 г., провъзгласила идеята за обединена Европа;

- като подчертава значението на тези две събития в историята, откриващи пътя към изграждане на общност на солидарност и разбирателство между народите на Европа;

- като подчертава, че една от основните цели на европейското обединение е предотвратяването на военни конфликти и престъпления срещу човечеството;

- като изразява непоколебимост за опазване на мира и недопускане на ново разделение между народите на Европа;

- като припомня приноса на българския народ за спасяването на еврейската общност в България,

Народното събрание на Република България:


1. Отдава почит към паметта на загиналите и жертвите на Втората световна война и признание към държавите, извоювали победата над нацистка Германия.

2. Изразява признателност към българските воини, сражавали се във Втората световна война.

3. Осъжда всички форми на ксенофобия, екстремизъм, неофашизъм и насилие, като призовава към въздържане от действия, водещи до нови разделителни линии в Европа.

4. Потвърджава стремежа си към единство, мир и просперитет в Европа и решимостта си да продължи да работи за взаимно уважение, споделена отговорност, свободата и сигурността на всички български граждани.

5. Изразява подкрепа за процесите, водещи до обединение в Европа.

image

http://www.vestnikzora.com/index.php/2015-03-09-16-01-04/3760-2015-05-08-13-22-46
(те така идиоти си хортуват в 43-то НС)




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6501480
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!