Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2016 21:24 - Граф д'Артанян и Бойко Борисов
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1013 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 05.03.2016 21:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

"Ако ме убият ще го приема като лична загуба"

ДAртанян, френски мускетар

а не се бърка с Пиер дьо Монтескю д"Артанян,

маршал на Франция и негов братовчед)

Шарл Ожие дьо Бац дьо Кастелмор граф д"Артанян е френски офицер, роден между 1611 и 1615 в замъка Кастелмор в Гаскония (Франция), (днес в департамента Жерс) и загинал при обсадата на Маастрихт на 25 юни 1673. Герой от романа "Тримата мускетари" и неговите продължения "Двадесет години по-късно" и "Виконт дьо Бражелон" на френския писател Александър Дюма.

Пристигайки в Париж през 1640, Шарл дьо Батц се представя с фамилията на майка си – Франсоаз дьо Монтескю д"Артанян, тъй като нейното семейство има по-добри позиции в кралския двор. С препоръката на дьо Тревил - капитан на мускетарите - е зачислен в гвардейската рота на де-з-Есар във Фонтенбло. Мускетар става 4 години по-късно, през 1644-та, вече с протекциите на кардинал дьо Ришельо.

Ротата на мускетарите е разпусната през 1646 от Мазарини, но това не възпира кариерата на д"Артанян. По време на Фрондата кардиналът го натоварва с изпълнението на различни военни мисии. Пълно доверие му гласува и Луи XIV, който го познава още от дете и му поверява задачи изискващи абсолютна дискретност. Така напр. д"Артанян е този, който придружава Мазарини по време на неговото заточение през 1651. Десет години по-късно, през 1661, отново д"Артанян е натоварен с деликатната задача да арестува изпадналия в немилост финансов сюр-интендант на краля Никола Фуке и в продължение на дълги месеци лично го придружава при преместванията му от тъмница в тъмница, отсява посетителите при него и докладва на краля за развоя на събитията. В замяна на своята преданост той е повишен в лейтенант (1652) и капитан (1655) – длъжност, която той купува (според порядките на епохата) за сумата от 80000 ливри.

През 1657 начело на мускетарската рота застава племенникът на Мазарини, но фактически цялото командване е поето от д"Артанян. От 1667 г. той е вече капитан-лейтенант и същевременно гувернатор на Лил. Впрочем на гувернаторския пост той е доста непопулярен и побързва да се върне на бойното поле. Загива при обсадата на Маастрихт, убит от куршум на мускет в гърлото. Не е известно къде е погребан.


"Ако ще ме убиват, то да е в чистосърдечен народен линч или без да искат, да ми тупнат нещо на главата, когато откривам недостроена сграда. Но не и такива поръчки, това само през трупа ми ше го допусна! Появиха се съмнения, че тази поръчка не е изрядна и се ползва за пореден път за смехотворен PR в момент, в който разследването на КТБ се оказва нефелно, Цацаров се е скрил, а ситуацията много напомня за периода на друг развод във властта, след който падна една банка. Също така витаят слухове, че Сретен Йосич пак се е присетил..."

Бойко Борисов, български мутретар
от Банкя, Софийско, bg




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. fascindoo - Било КУР капан, а?
05.03.2016 22:37
Премиерът Бойко Борисов нареди на своите министри поръчката за собственото му убийство да бъде прекратена.

"Появиха се съмнения, че тази поръчка не е изрядна и се ползва за пореден път за смехотворен PR в момент, в който разследването на КТБ се оказва нефелно, Цацаров се е скрил, а ситуацията много напомня за периода на друг развод във властта, след който падна една банка. Също така витаят слухове, че Сретен Йосич пак се е присетил" - сподели вече отворилият очите си за реалността Борисов.

Според министър-председателя изпълнителите на поръчката са свързани с недотам престижни личности и той не би допуснал да бъде убит в съмнения за мафиотски свързаности и интриги.

"Ако ще ме убиват, то да е в чистосърдечен народен линч или без да искат, да ми тупнат нещо на главата, когато откривам недостроена сграда. Но не и такива поръчки, това само през трупа ми ше го допусна!" - закле се Борисов.

Той обяви, че не може да спре поръчката за убийството на Пеевски, тъй като имал да отговори на писма на чистачките в митниците.


http://www.mediapool/boiko-borisov-sprya-porachkata-za-ubiystvoto-si-news245955.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6501672
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!