Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2016 17:36 - Боко скача срещу ЕС, солидарен и партньор с Турция!
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 1129 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 26.08.2016 15:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Борисов: ЕС е несолидарен, партньорство с Турция!

Премиерът Бойко Борисов заяви, че не вижда в Европа перспектива за решаване на проблема с мигрантската криза.

"Виждам панически държава след държава да се спасява поединично и всеки намира някакъв член в Договора на ЕС, който му дава това право, тъй като вече и големите държави в Европа се задъхват, а и обществата им панически почват да се съпротивляват. ",

коментира той според стенограмата от днешното правителствено заседание.

"Спазвайки хиляди, хиляди, хиляди ограничения, които имаме в Европейския съюз, всеки ден бълваме огромни ресурси за прехрана, за охрана, за интервюта за статут, за всеки един регистриран мигрант",

каза министър-председателят.

Той посочи, че бежанските центрове у нас вече са пълни и трябва да се мисли за финансирането на нови при евентуално нарастване на миграционния поток.
Според него в тази ситуация България трябва да се опита да поддържа максимално прагматични и добронамерени отношения със съседите.

"Сърбите изкараха армията, заградиха границата и вече няма изход от България. Все повече България започва да им харесва. За съжаление, в Гърция нещата не стоят добре. И ни остава да търсим партньорство с турската страна",

отбеляза министър-председателят.

Той уточни, че зад думата "предотвратени" влизания в страната се крие, на практика, върнати в Турция мигранти, които в действителност са над 26 хиляди.

"Тъй като споразумението с Европейския съюз не е влязло в сила, това изключва реадмисията. Ние към този момент със съдействието на турската страна действаме с този подход. Официално са върнати 24 човека, а "препятствани" или "предотвратени" са над 26 хиляди",

посочи той.

Премиерът описва ежедневната ситуация така:

"Всяка нощ около 100-150 човека регистрирани, които не спазват правилата, а няма и къде да ги върнем… Простират си дрехите по центъра. Оставят си багажа… Отрядът ни за борба с тероризма непрекъснато проверява изоставени торби, куфари, обезвреждат и харчат ресурси. Оставят чанта – отиват да я обезвреждат, оставят яке – отиват да го обезвреждат. А при всяко обезвреждане, защото не може никой да си позволи да каже: "Абе това сигурно не е бомба…", се прилага абсолютно пълният списък от мерки – отцепване на района, блокиране, разчистване на периметъра… И оттам отиват на друго място".

Бойко Борисов изразява надежда, че и политическата класа в България си дава сметка пред какво сме изправени.

"Философи много, демократи много, но влязат ли още 10 хиляди, ще спрете да говорите за култура, за спорт, за туризъм и за всичко останало",

заявява премиерът.

"Има много смели юнаци, воеводи, в България ние сме известни с това и затова има много народни приказки като вицове за войводите. От едната страна е Крим, от другата страна е Турция, от третата – Гърция и Република Македония, Сърбия. Навсякъде имат своите проблеми",

коментира още той.

По думите му две нощи поред са задържани групи по 50-60 човека, които вече имат нова тактика.

"Един от тях, примерно, носи 300 грама хероин - един се жертва за другите 60. Но другите 60 стават свидетели. Задържаме ги и те вече са в България. Две нощи подред: снощи и предишната нощ. Казват: „Ние носим хероин“. Кой граничар няма да го задържи? И 60 души свидетели: „Да, той носи хероин“. И започва дълъг процес“.

Премиерът коментира, че вижда "абсолютна несолидарност" от ЕС.

"Германия казва: Ще върнем 20 хиляди на Унгария. Унгария пък: Ние ще ги върнем обратно на Балканите. А ние от Балканите накъде да ги върнем? Ние не сме ги искали. Ние не сме ги канили. Ние не сме виновни за бомбардировките там. Ние къде да ги върнем? Обратно там? На самолетите за Европа?… Е, за какъв съюз говорим тогава?"

Бойко Борисов каза, че такива разговори му предстоят този петък и събота, когато ще се срещне с германския канцлер Ангела Меркел.


По публикацията на Веселина Йорданова
24 авг 2016 17:07


А тук що не скачаше...?



Тагове:   ЦРУ,   боко тиквата,   сia,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. oia - Ами на границата да направят това, ...
24.08.2016 18:40
Ами на границата да направят това, което са направили холандците в бежанските им лагери. Сложили са отрязани свински глави и, и толкова. Така, че нека и на нашата граница да има закачени и хвърлени свински глави, а и не само. Ще е много по- евтино, а и на граничните ще е по спокойно, ако вържат и водят по една свиня. Хем свинята ще е сита, хем границата опазена, а и стават и за продоволствие с месо. Така, че с един куршум, се убиват не два, а три заека. Май най добре е Динко да организира гледане на свине по границата, а ония брадатите да му мислят. Никой не ги е викал да минават тази граница, за да пречат на отглеждане на добитък, а от там да пречат и на бизнеса на хората.
цитирай
2. olivie - Ако е вярна стенограмата на МС горе,
24.08.2016 18:52
то наистина сме на края на търпимостта. Защото: 1. Мигрантите явно се целят в Б-ия и селския Банкянски тарикатлък "Искате ли да останете тук?" не минава. Спасението е само в корумпираните чентета и мигрантите с тоя трик разбират на правилно място ли са попаднали. Трябва ли да се пояснявам? Всички около нас си затвориха границата, с изключение на румънците. Щото тоя път още не е затворен и пиарката на МВР го доказва с реакцията си на въпроса защо 112 на северозапад не работи. Е, там още е мутроландия, но това време вече изтича и тотава жална ний майка ако вярваме на бъбъ, чи шъ нъ опраи. ГЛЕДАЙТЕ МУ УТРЕ СЕИРА В ЕС И ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ ЗА МНОГО НЕЩА! Путин няма да приеме банкянски тарикатлъци - няма как да ги разчете грешно. Самата идея е безкрайно тъпа - да разчиташ, че Ердоган заради "приятелство", или заради договореност с Русия ще ти спре мигрантите, а няма да гледа да си реши проблемите. Ма важно дан си обиди хамериканците, пък народа, кучета го яли.... Или си мисли, че като му пазят въздуха, забележете само по време на "учения" мигрантите ще се хъснат? БОЖЕ, ВИЖ! Поне не поумня ли тоя като премина през толкова крайни дати? Бах ти малоумника, нямам думи!
цитирай
3. fascindoo - oia и olivie, аз нямам думи,
24.08.2016 20:27
думите се на Тиквата, според стенограмата от днешното заседание на МъСъ!
[;-o)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6514380
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!