Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2013 18:53 - Дали Джордж Сорос не е в творчески запек, а "Отворено общество" - в хронична диария?
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 2199 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 14.08.2013 23:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От Уикипедия, свободната енциклопедия, четем: ...Запекът (констипацията) е състояние на храносмилателната система, при което изпражненията на човек или животно се втвърдяват и стават трудни за изхождане. Това може да бъде много болезнено и в по-тежки случаи да доведе до фекално задръстване. Обстипацията е тежка форма на запек. Причини за запека могат да бъдат начинът на хранене, видът поета храна, хормоналния баланс, неправилна стойка при дефекация, странично действие от лекарства, както и наследствени (анатомични). Лекува се с промяна в режима на хранене, с добавяне на баластни вещества към менюто, клизма, правилна поза на изхождане, и (в редки случаи) хирургически.

....Диарията (лат. Diarrhoea) е патологичен процес на човек или животното, характеризиращ се с изхвърлянето на изпражнения с увеличено водно съдържание. Обикновено е многократно през деня - повече от три пъти. Това довежда до загуба на течности и електролити с последващи нарушения в киселинно-алкалното състояние на организма. Променя се цвета на изхожданията и миризмата. Често диарията е съпроводена с повръщане, висока температура и намален прием на храна и течности. В по-тежките случаи се появяват изостряне чертите на лицето, хлътване на очите, намалена еластичност на кожата, поради намаляване на телесните течности, ацетонов дъх от устата, изсъхване на устните и езика, който става бял и обложен.

Но как са нещата при нечовеците и неживотните, като напр. Джордж Сорос и неговото "Отворено общество" ?

Ще започна с диарията на think-tanks* мрежите на влияния, които са винаги под контрола на Соросовото "Отворено общество" у нас!
Та,

think-tanks* мрежите напоследък сътвориха (разбирай "с изхвърлянето на изпражнения с увеличено водно съдържание") три нови проекта само за 18 дни !!!

Think-tanks* мрежите за влияние у нас отново се активизираха, но този път много скоротечно.

Първо сътвориха на 23 юни един памфлет, обявиха го за "Харта 2013".

Второ, обявиха на 7 юли проектът "ПОДЕМ" (Платформа за Оздравяване на ДЕМокрацията).

Трето, обявиха на 11 юли третия проект - Формация "България може"(не било партия, с изричната им уговорка)

Т.е.:

 

Проектът "Харта 2013"

"Харта за разграждане на плутократичния модел на българската държава

(Независима гражданска инициатива за възстановяване на демокрацията и върховенството на закона)"

 

Проектът "ПОДЕМ"

(Платформа за Оздравяване на ДЕМокрацията)

 

Проституиращите ни политически марионетки захапаха веднага и Проекта "Харта 2013", и Проекта "ПОДЕМ".

Формациите в "ПОДЕМ" са:

1.                  Демократи за силна България - Радан Кънев,

2.                  Движение България на гражданите - Меглена Кунева,

3.                  Народна партия "Свобода и достойнство" – Касим Дал,

4.                  Зелените - ??? или Капон,

5.                  Синьо единство - Христо Панчугов,

+

6.                  СДС – от 6 юли с нов лидер - Божидар Лукарски

 

Докато скудоумието вървеше по първите два, на 11 юли обявиха третия проект: Формация "България може"...

image

Безуханова със съратника си Иво Прокопиев преди години (След общите събрания на БИБА и СРБ Саша Безуханова и Иво Прокопиев вече ръководят една обща организация - КРИБА, май 2006)

Бизнес дамата Саша Безуханова обяви новия си политически проект "България може". Той ще стартира не като партия, а като гражданска общност. Безуханова обяви, че напуска поста си директор в "Хюлет-Пакард", за да се занимава с политика. Безуханова е директор за публичния сектор на "Хюлет-Пакард" в Централна и Източна Европа и развиващите се пазари. Саша Безуханова обяви на 11 юли, че напуска високата позиция, която заема в Хюлет-Пакард и създава Формация "България може".

«Платформата "България може" не е политически проект, цел на интернет платформата е дискусията в името на развитието и просперитета на България утре.»,

каза Безуханова

Според някои медии Безуханова, която беше спрягана и за евентуален служебен премиер преди няколко месеца, влиза в политиката.

Самата тя обаче твърди, че Формацията тръгва не като партия, а като гражданска общност.

"Обединението ни в отрицанието срещу поруганото ни национално достойнство трябва да роди споделеното ни разбиране за развитието на страната ни. Перспективното бъдеще на България е наша обща задача и днес тя изглежда по-лесно решима с обединения интелект, истинска експертиза и принос на всеки от нас в служба на тази кауза. Платформата "България може" не е политически проект, цел на интернет платформата, а е дискусията в името на развитието и просперитета на България утре.",

каза Саша Безуханова.

Според Безуханова "България може" е кауза, която обединява за по-доброто бъдеще на страната ни.

Сега пък, Иво Прокопиев, днес е крипто-съгласуващия пиар (и с финансови средства) на горните проекти особено на Безухановата Формация.
А преди 4 години беше явния пиар на Росен Плевнелиев. Още преди 2009 му създава име на “ново лице” на неопетнен честен частник. Изданията тогава на Прокопиев “Капитал” посветиха поне 10 статии за “честния частник” Плевнелиев. После за “най-честния министър” (само с три спретнати къщурки - едната в "Резиденшънъл парк" в Бояна, другата в Черноморец, a третата в гръцкия Халкидики).

Това е разликата тогава и сега.

Но винаги плод на think-tanks* мрежите на влияния и под контрола на Соросовото Отворено общество!

Кои са think-tanks* у нас, както Достена Лаверн – една млада достойна българка - ги описва?

"Мозъчните тръстове think-tanks се занимават и със скрита дипломация, като канят правителствени лица на своите работни срещи и конференции и така им организират неформални срещи. Прякото лобиране за срещи с държавни лица също се практикува. Още преди кризата от 1997-ма Световната Банка и Международния валутен фонд са натискали правителството на Жан Виденов да въведе валутен борд. По този повод Евгени Дайнов е опитвал да организира среща на Джордж Сорос с Жан Виденов, като паралелно се оказвал натиск със заплахи, че чужденците ще си изтеглят капитала и ще предизвикат криза. Жан Виденов не се съгласява на среща със Сорос …",

и ги посочва поименно:

§        Иван Кръстев, черният кардинал на българския преход, основател и ръководител на мозъчния тръст "Център за либерални стратегии" (бел. Н.Т. – гл. тартор, отдавна живеещ постоянно в баровски квартал на Виена и от там дирижира нещата на тези по-долу)

§        "Професор" Евгени Дайнов основател и шеф на мозъчния тръст "Център за социални практики".

§        Политологът Огнян Минчев, създател на мозъчния тръст Институт за регионални и международни изследвания

§        Красен Станчев, основател на Института за пазарна икономика

§        Огнян Шентов, основател на мозъчния тръст "Център за изследване на демокрацията"

§        Александър Кьосев, "Център за академични изследвания"

§        Всеизвестният специалист по всичко, Георги Ангелов, старши икономист в "Институт Отворено общество - София". Наскоро този "специалист" измисли нова история на Аржентина

 

Часовете на Орешарски са преброени!

Но Строителите на капитализма като Прокопиев – спокойни!

Нищо чудно следващия премиер да се казва Огнян Донев или Саша Безуханова...


А сега да продължа със запека.

image

Джордж Сорос - победил "Bank of  England" с  "Форекс" спекулацията срещу британският паунд от септември 1992 г., печели тогава 2 млрд. долара. Само за месец лирата губи 14 % от стойността си и "Bank of  England" е на колене ...

Но на 9 август 2013 "New York Post" съобщи:

"Американската служба за финансови разследвания - United States Secret Service (USSS) е поела случая за изтичане на вътрешна информация от фирми на Джордж Сорос към хедж фондове.

Според сигнала портфолио мениджър от фирмата на Сорос е информирал други управители на хедж фондове през последния месец за подготвяна сделка. Милиардерът и вдъхновител на института „Отворено общество” (бел. Н.Т. - създаден през 1979 г. и действащ в над 50 държави в света) Джордж Сорос е изправен пред опасността да бъде обвинен, че неговата фирма за управление на фондове е злоупотребила с вътрешна информация преди покупката на голям дял от Herbalife. Сделката за придобиване на почти 5% от капитала на производителя на хранителни добавки беше осъществена през миналата седмица.

В разследването участва и Комисията за търговия с ценни книжа на САЩ. Тя била сезирана от Бил Акман, управител на хедж фонда Pershing Square, който е отворил къси позиции за 1 млрд. долара срещу Herbalife. Според сигнала, портфолио мениджър от фирмата на Сорос е информирал други управители на хедж фондове през последните седмици за подготвяната сделка, което е строго забранено."

USSS се занимава с предотвратяване на финансови престъпления свързани най-вече с пране на пари, далавери с ценни книжа, държавни дългове и пр. Същата служба обаче отговаря и за охраната на президента на САЩ, неговото вице и първата дама.  Агентите се включват винаги, когато става дума за големи престъпления, които излизат извън границите на обичайните далавери.

Така че констипацията е започнала.

image

Какво могат да очакват марионетки като Бойко Борисов в близко бъдеще?
По Света и у нас...

 

/за Плевен Онлайн Партал:
д-р инж- Никола Тодоров, доцент

Пояснения:

* think -tanks е понятие от книгата: „Експертите на прехода. Българските think-tanks и глобалните мрежи за влияние" на Достена Лаверн. Тя е българка, родена на 18 декември 1974 г. в  Пловдив. Завършва Националната гимназия за древни езици и култури, а след това и американски колеж "Гладстоун" в Портланд, САЩ. Магистър по съвременна история от Академията за социални изследвания в Париж. Доктор по политическа антропология. От дълги  години живее в Страсбург. Журналист в списанието за култура на френския всекидневник "Ле Дерниер Нувел д’Алзас". Президент е на Националния Делфийски комитет във Франция, програмен директор на няколко международни програми и фестивали за литература. Автор на книгата: „Експертите на прехода. Българските think-tanks и глобалните мрежи за влияние".


от Интервю с Достена Лаверн:

Г-жо Лаверн, книгата ви „Експертите на прехода” разбуни духовете, а и, както изглежда, тепърва ще отключва дебат за ролята на неправителствения сектор в България. Може ли първо да определим какво е think –tank?

Става дума за неправителствени изследователски институти, които се занимават с производство на експертни доклади, организиране на политически и икономически лобинг в полза на публични, а също така и частни интереси. Think tanks действат като медиатори между академични, бизнес, медийни и политически елити, но също така и между различни нива на управление и суверенитет. В крайна сметка те допринасят за заличаването на границите между публичните и частните, извъннационалните и националните интереси.

Тази форма на експертиза и лобиране се появява за първи път в САЩ в края на ХIХ век и получава силен тласък на разпространение в света след неоконсервативната революция през осемдесетте.   Гласувай:
5
0


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Де да беше само Сорос...
15.08.2013 06:17
Ако само той ги финансираше, ще речеш: ами решили хорицата да припечелят по някой лев.

Да, ама зад всичките тези тръстове и институти за проучване на туй- онуй, се крие всъщност ЦРУ. Така че, изброените лица са родоотстъпници, изменници и предатели. Те трябва да бъдат съдени за държавна измяна! Все още има такъв член в НК!
цитирай
2. saanki - апостоле....дойде Ден .....
28.08.2015 13:42
и аз , да се съгласая с теб/ на 100 %
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 5667559
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2085
Календар
«  Юли, 2021  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!