Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2014 17:14 - "Ди Цайт": Полезните идиоти на Путин
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 453 Коментари: 0 Гласове:
1



"Ди Цайт": Полезните идиоти на Путин Защо една католическа субкултура възторжено се вторачва в Москва? image

Путин често е сниман да пали свещ в църква

Клуб Z

 

АНДРЕАС ПЮТМАН

Какво съвпадение? Моя среща с “добър католически” приятел прераства в словесен дуел с баща му, който клейми нападките на “декадентския Запад” срещу Русия. Дни по-късно моя благочестива приятелка ми изпраща възторжени “поздрави от Москва, където съм на няколкодневна конференция в Кремъл, посветена на големите фамилии, просто е неверятно!”.

От Германия там е говорила католичката публицистка Габриеле Куби. Пристигнал и мейл на католик. Редом с Пруското общество Берлин-Бранденбург той се бори срещу “упадъка на ценностите и безпътицата на обществото”. Разпространява и карикатура. Сред море от кръв (надпис: Куба, Виетнам, Гренада, Никарагуа, Босна, Косово, Афганистан, Ирак, Либия) се мъдри страховит череп с цилиндър със звезди и с косата на смъртта. Сочи към руски войник на полуостров Крим: “Вижте го оня там! Той иска да наложи интересите си със сила! Пфу!”

Същата вечер новините показват Путин в църква, палейки свещи за “онези, които са страдали, когато са защитавали хората в Новорусия”. Значи свещи за родни националисти, които подпалиха гражданска война в Украйна и според наличието на смазващи индикации погубиха почти 300 души на борда на малайзийски пътнически самолет.

Така дори един красив християнски жест на палене на свещ може да предизвика морална погнуса. Още по-стъписваща е наивността на онези благочестиви люде, които в надигащата се европейска кулртурна битка за справедливост и свобода позволяват да ги използват като “полезни идиоти” (по думите на Ленин)  пред каляската на един брутален властови човек с империалистическа визия.

Путиновата корумпирана КГБ-държава тъпче с нозе гражданските права и кара манипулирани медии да подстрекават срещу западните демокрации. Това обаче не пречи на възмутителния съюз с Кремъл на католици с дефицити относно християнски човешки образ. Примамката, с която Путин замъглява чувството на ориентация на явно немалко консервативни християни на Запад, е идеологически фамилизъм, затъващ в теорията на сексуален порядък, вместо да се погледне сериозно на реалните проблеми на днешните семейства: стабилен брак, съвместимост между семейство и заетост, професионална мобилност, наемите в големите градове. От християнска гледна точка повече си струвало да се говори за стотиците хиляди проститутки в Германия, отколкото за 67 000-те еднополови съжителства.

Точно обратното е вярно: от години религиозните права ирационално зациклиха между някакво “опедерастяване на обществото” и “необходимост от спасяване на семейството”. Ето защо тази тема, както никоя друга, е подходяща за мост към руските “сторонници на ценностите” под ръководството на  Путин, който по отношение на семейството изобщо не е за пример.
Представител на християнското детско и младежко сдружение “Свеж въздух” докладва за международна среща, на която по тази тема руски участници с часове са поставяли под натиск гости от Германия. На това му се казва постоянство.

В този монотематичен фурор сред западните вярващи избледняват хилядите жертви на войната на Путин, произволно арестуваните, тормозът на правозащитници и убитите, изчезналите или “само” подложените на физически насилия журналисти и адвокати.

Новите приятели на Путин се оставят да бъдат заслепени от някакво си християнско пробуждане на Русия, където две трети от населението е православно. Три четвърти се определят като вярващи. Всеки пети обаче не вярва в своя Бог, още по-малко ходят на богослужения.

Принадлежността към християнството се е изродила в национална политическа коректност. Откакто Франциск е папа, блуждаещи пазители на морала от католическата субкултура с по-голяма охота гледат към Москва, отколкото към Рим. Така предупрежденията на папата относно Сатаната, най-големия изкусител, изглежда са така нужни, както молитвата да ни се даде дарба да различаваме духовете.

Вестникът е издаван от Хелмут Шмидт, бивш дългогодишен канцлер на ФРГ. Изданието се чете предимно от интелектуалци.



Тагове:   Путин,   ди цайт,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6513942
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!