Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2014 17:22 - "Заксише цайтунг": Путин бил изгонен от Бон за шпионаж
Автор: fascindoo Категория: Политика   
Прочетен: 882 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 20.10.2014 17:24


Временният стопанин на Кремъл участвал в операции по кражби на високи технологии, през него минавало и източ-ването на пари Руският президент Владимир Путин е бил експулсиран от Федерална република Германия за шпионаж, участвал е във всички по-значими операции на КГБ срещу Запада и НАТО, вербувани от него агенти в бившата ГДР и досега снасят на Москва икономическите тайни на Запада, гръмнаха германските медии. Владимир Путин шпионира ФРГ и Запада през 1975-1979 г., когато работи в Бон под прикритието на кореспондент на ТАСС, огласи дрезденският в. "Заксише цайтунг". По стара традиция агентите на КГБ работеха в чужбина като журналисти. През 1979 г. е разкрит и изгонен от Западна Германия, но нито изданието, нито германската разузнавателна служба БНД обясняват защо. По принцип Западът не експулсира безобидни шпиони. От Бон КГБ го праща в ГДР - едно от най-престижните места за шпионската кариера, както твърди US изследователският център "Страфор".
Работи в Лайпциг (1979-1984) и Дрезден (1984-1990).
Според Франс прес говорител на БНД заявил, че през дрезденския период той заемал "много важен" пост във външното разузнаване на КГБ. Говорителят обаче призна, че било много трудно да се каже с какво точно се е занимавал. В. "Шверинер фолкцайтунг" смята, че Путин неслучайно е бил изпратен в Лайпциг. Това е средище на международни икономически панаири и изложби. Отделно градът е база за шпионската дейност в централната и южната част на ФРГ. Според в. "Ди цайт" Путин е отговарял за Западна група войски на СССР, дислоцирани в ГДР съгласно споразуменията между великите сили след края на Втората световна война. Нов щрих добавя в. "Ди Велт", който твърди, че Путин е работел с Главното разузнавателно управление (ГРУ), секретната служба на армията. Като политически офицер сегашният стопанин на Кремъл следял за лоялността на съветските войници. Разкритията на избягалия на Запад бивш съветски разузнавач Василий Митрохин очертават по-дълбока връзка на майор Путин с ГРУ. В началото на 80-те години КГБ и ГРУ са събирали шпионски сведения за подготвяна ядрена атака на САЩ срещу СССР. Това бе времето на една от най-острите конфронтации Изток-Запад след Втората световна война. Москва бе разположила тактически ядрени ракети в ГДР и тогавашна Чехословакия. В отговор НАТО дислоцира свои ракети в Западна Европа.
През 1983-1984 г. конфронтацията стигна до истерията, че сблъсък е неизбежен. Дрезденският период на шпионина Путин излиза по-разнообразен. Според "Инсайт магазин" тогава той отговарял за агентите на Щази. В същото време бил включен в супертайната група "Луч", която слухтяла за настроенията сред източногерманците, най-вече сред научните среди. Смята се, че Путин бил свръзка на тази група с Щази. За важността на "Луч" говори фактът, че статутът на звеното на КГБ, отговарящо за "Луч", бил вдигнат. Това твърди Василий Митрохин. Знае се със сигурност, че ресор на Путин бил местният партиен лидер Ханс Модров, който имал славата на реформатор. В периода след Хонекер той става за кратко премиер на ГДР. По всичко личи, че Путин отговарял за Модров именно в рамките на групата "Луч". Отделно в Дрезден Путин наблегнал изключително много на контактите със западногермански бизнесмени, пребиваващи в града. Агентът Путин обаче е излизал и извън ГДР, твърди сп. "Шпигел". Той пътувал до западногерманско пристанище Хамбург, където завъдил приятелства с местни бизнесмени. Често е пътувал в Австрия и Швейцария, използвайки съветски дипломатически паспорт. Западните тайни служби обаче го засекли да си пазарува. Именно през дрезденския период Путин несъмнено е участвал в една от най-важните операции на КГБ - кражбите на високи технологии, за да се предотврати задаващата се стопанска разруха на СССР.
Той оглавявал секция, която внедрявала доносници сред източногермански учени, подготвяли бягство във ФРГ и САЩ, пише сп. "Фокус". Дрезден е един от 5-те центъра на микроелектрониката в Източния блок, тук е компанията "Роботрон", която е правела компютри, включително за КГБ. Секцията на Путин е използвала контактите на "Роботрон" и западните му партньори "Сименс" и Ай Би Ем, за да осигури високи технологии за Москва.
Вероятно някогашните служители на "Роботрон" са онези агенти, които и сега разкриват на Москва западните технологични тайни. По това време, втората половина на 80-те, Кремъл прави всичко, за да навакса технологичното си изоставане от САЩ, главната тежест в тази дейност пада именно върху КГБ Операцията обаче се проваля, защото Западът не се хваща на въдицата. Тогава Кремъл решава да смени подхода, започва да привлича западни инвеститори с надеждата, че те ще донесат и високите технологии.
От 1986 г. офицерите на КГБ започват операция по изграждането на икономическа инфраструктура за привличане на западни инвеститори. Чрез шпионските централи в чужбина започва източването на държавните и партийни финанси, създават се банки и съвместни компании. Мястото на Путин в системата на КГБ неизбежно го е поставяла в центъра на тази дейност, смята "Стратфор".
През 1988 г. правителството на ГДР награждава Владимир Путин за работата му в Дрезден.



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. bojinkata - Ами това му е била работата!
29.10.2014 21:37
Ами това му е била работата!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fascindoo
Категория: Политика
Прочетен: 6511988
Постинги: 4603
Коментари: 2877
Гласове: 2087
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.1)
2. Покушение. Показно. --- България. Свят. Медии. Отново. Ташак. Бойко. Барета. Дали. Баш. Ортак.
3. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.2)
4. Пеласги, Протобългари и Траките. Обетованата земя и еврейската омраза към днешните българи (ч.3)
5. Няма "Шменти-капели" или "Тука има-тука нема", има "Иди ми-доди ми": Б.Б.-Б. водач на две листи на ГЕРБ
6. Шоуто в НДК, или защо турците са идиоти
7. Мистериите около смъртта му или Березовски е инсценирал, съгласувано с Путин, смъртта си!
8. Истината за Sancta Sanctorum* на Дянков:: Глобализацията на бедността: Вътре в Новия Световен Ред
9. Търговия с органи, евгеника, ваксини и общия принос на ГЕРБ в тези престъпления
10. И това ли е "теория на канспирацията", от един "болен мозък", кандидат за поста президент на САЩ през 2000 година
11. Дебългаризирането на България: След юдеизацията защо не и циганизация? Част 1
12. 25 май 2014: Апогей на клиторно-аналното политическо чесане в ГЗ на МПК у нас, съчетано вкупом с медийно фелацио
13. Световните експерименти на 20 век: Източна Европа, Новия Световен Ред и Глобализма Част1
14. Световните империи и Древно-българските държави-империи
15. "Независимост 1908" ли? Един блестящ маньовър на Великите сили за бъдещите 2 нац. катасторофи на България и бастисването на Отоманската империя!
16. Ето го! Пепи Готиното! Или здравната ни еврейска гад!!!
17. Четиво за антибългари по Света и У нас
18. ПРОИЗХОДЪТ НА ТУРЦИТЕ (Част1)
19. Пак дрън-дрън, та пляс! За "вечния въпрос": Ние българите повече траки ли сме или повече славяни? Но хаплогрупите говорят!